Вдигат нов завод за 110 млн. евро у нас

нов завод за 110 милиона

Инвестират в нов завод за 110 млн. евро у нас. Собствениците на дървообработващото предприятие „Кроношпан” издигат предприятие в промишлената зона „Дълга лъка” във Велико Търново. Това съобщи заместник-кметът по икономическата и финансова политика на община Велико Търново Снежана Данева.Новата фабрика ще разкрие 100 нови работни места, а в изграждането ще участват 400 работници. Бъдещият завод ще е разположен на мястото на бившите халета на „Дървообработване ВТ“.Заводът ще бъде готов през месец декември 2017 г. Инвестицията превръща компанията в носител на първия в страната сертификат за инвеститор „КЛАС В“. Специалният документ е по общинската наредба за насърчаване на инвестициите и досега не е издаван подобен, предаде Труд.Бъдещият завод ще има една от най-модерните в света системи за филтриране.

Източник: http://www.economic.bg/bg/news/6/vdigat-nov-zavod-za-110-mln-evro-u-nas.html

 
Световни компании изграждат четири нови завода у нас

световни компании

Четирима немски инвеститори и една азиатска компания, която е в топ 50 на най-иновативните в света, изграждат четири нови завода  в "Тракия икономическа зона", съобщава съуправителят й инж. Пламен Панчев, цитиран от Kmeta.bg.Японската SMC Industrial Automation е закупила 180 дка и ще строи предприятие за пневматична техника. Нов промишлен обект изгражда в момента край с. Куклен дъщерна фирма на германския гигант "Willi Elbe Gelenkwellen" - световен лидер в кормилната и задвижващата техника. Предварителен договор е сключен с още един германски производител на автомобилни части, който също ще вдигне завод в района на Куклен. Българо-немската "Интерама" пък ще строи фабрика за машини за хранително-вкусовата промишленост.До месец се очаква да бъде направена първата копка на сортировъчен завод за употребяван текстил на немския предприемач Райнер Зигмунд. Това ще е най-голямата фабрика на Балканите за рециклиране на текстил. Предвижда се тя да заработи в края на годината. Идеята му е да пренесе у нас западния модел за пълно оползотворяване на изхвърляния текстил.Той вече е получил разрешение за строеж и предстои избор на изпълнител. Обектът ще е върху терен от 6000 кв.м. В сградата и машините ще бъдат вложени около 4 милиона лева. В предприятието ще работят около 150 души на три смени.

Източник: http://www.economic.bg/bg/news/6/svetovni-kompanii-izgrazhdat-chetiri-novi-zavoda-u-nas.html

 
Средният осигурителен доход през февруари е 743,25 лв.

среден осигурителен доход

743,25 лв е размерът на средния осигурителен доход за страната през февруари 2016 г., съобщиха от Националния осигурителен институт.За периода от 1 март 2015 г. до 29 февруари 2016 г. средномесечният осигурителен доход е 733,59 лв.Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през месец март 2016 г., съгласно чл. 70, ал. 2 от Кодекса за социално осигуряване.

Източник: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5424859

 
Сондажният кораб Noble Globetrotter II акостира в Бургас. Започва търсене на нефт и газ

сондаж на газ и нефт

Местният добив е гаранция за диверсификация, енергийна сигурност и независимост. Това написа в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който заедно с други членове на правителството присъства на официалното представяне на сондажния кораб Noblе Globetrotter II в Бургас.Корабът Noble Globetrotter II ще извърши първия проучвателен сондаж в блок "Хан Аспарух" в дълбоко Черно море.Проучването се ръководи от компанията „Тотал Е&П България”, а сондата Noble Globetrotter II (GT II) е собственост на Noble Drilling Holding LLC. Това е последно поколение сондажен кораб с динамично позициониране, който оперира от 2013 г. Корабът разполага с двойна мултифункционална кула, позволяваща едновременното провеждане на няколко операции, и също така е пригоден за по-лесно преминаване под моста на Босфора. Ще бъдат обследвани две геоложки структури, от които се очаква да бъдат открити нефт, природен газ и кондензат. До края на тази година се очаква да има и реални резултати от първия търсещ сондаж.Премиерът Борисов изказва надеждата си от данните на сеизмичните изследвания.С местния добив, доставки от Южния газов коридор, от терминала за втечнен природен газ от Александропулис, от Русия – България ще има достъп доповече от три различни източника на природен газ, каквито са и препоръките на ЕК.А битовите и индустриалните потребители у нас ще получават енергийния ресурс на цена с 30-35% по-ниска, тъй като няма да се добавят таксите за пренос.Сондажната платформа заедно с премиера Борисов разгледаха и министърът на енергетиката Теменужка Петкова, вицепремиерът Томислав Дончев, транспортният министър Ивайло Московски, председателят на парламентарната комисия по енергетика .

Източник: https://money.bg/economics/sondazhniyat-korab-noble-globetrotter-ii-akustira-v-burgas-zapochva-tarsene-na-neft-i-gaz-v-balgariya-galeriya.html

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 253