Членове на Управителния съвет на ТБТИК се срещнаха с новоизбрания посланник на България в р.Турция Надежда Нейнски.

IMG-20150729-WA0001

Членове на Управителния съвет на ТБТИК се срещнаха с  новоизбрания посланник на България в р.Турция Надежда Нейнски.

На срещата страните направиха информационен обмен по отношение на предстоящите социални и културни мероприятия между двете страни, като акцент бяха инвестициите и търговията.

Също така на срещата представителите на камарата информираха посланик Надежда Нейнски относно постигнатите резултати в отношенията между двете страни и работата на ТБТИК   през последните 12 години. Между темите, които бяха обсъдени на срещата фигурираше и проблемът с визовия режим към Турция, като се коментираха и начините за облекчаването му.

Страните постигнаха консенсус по отношение на политическа стратегия целяща привличане на турски инвестиции в страната ни.

Посланник Нейнски прие с удоволствие да участва в семинар, който Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара планира да организира. Споменатият семинар  ще има за чел да представи Турция и в същото време ще се наблегне на двустранните отношения между двете страни както и въпроси засягащи икономиката, културата и др. между България и Турция.

 

 
Уважаеми членове на Турско-Българска Търговско- Индустриална Камара,

Българските фирми могат да получат финансиране за наемане на нови служители, както и за тяхното обучение чрез процедурата на ОП Развитие на Човешките Ресурси – „Ново работно място 2015“

Процедурата е отворена за фирми от всички сектори, и независимо от размера им – малки, средни, големи, като единствено за големите предприятия се изисква 20 % съфинансиране.

Допустими за финансиране ще са разходи за възнаграждения на новоназначени служители, провеждане на професионално обучение и такова по ключови компетенции на тези служители, закупуване на оборудване, обзавеждане и ДНА, свързани с новите работни места.

Целева група в проектите на фирмите са безработни и неактивни лица ( лица, които не търсят работа).

Проектите могат да разчитат на финансиране между 50 000 и 391 166 лева, като ще се третират като държавна помощ.

Срокът за изпълнение е до 31.12.2017, като в този период фирмите трябва да подберат своя персонал, да ги назначат за период от 12 месеца ( ОП РЧР поема заплатата и всички осигуровки за сметка на работодателя в размер на минималния осигурителен праг за съответната позиция на новоназначените лица), да проведат предвидените обучения.

Фирмите, получили финансиране, имат задължение да осигурят последваща заетост на поне 50% от наетите по програмата лица, за период от 12 месеца след приключване на проекта.

ТБТИК създаде организация на работа, която да подпомогне своите членове при подготовката на проектните им предложения. Екип от наши и външни експерти е на разположение, както за проверка допустимостта Ви като кандидат, така и за разработване на пълно проектно предложение.

Ако се обърнете към нас, Вие получавате като член на ТБТИК първоначална безплатна консултация във връзка с кандидатстването Ви, както и преференциални цени за подготовка на проекта Ви.

За повече информация относно програмата - http://ophrd.government.bg/view_doc.php/6853

 

За информация и връзка с нас – office@tbcci.bg,hmhasan@mail.bg

    Тел.0888235881 -  Джемиле Кърбаш, 0888892167 – Х.Хасан

 
С тържествена сесия бе отбелязана 120-годишнината от създаването на БТПП

thumb main totalБТПП остава организацията с универсално членство и е пример за насърчаване на предприемачеството. Това каза председателят на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов на Международния бизнес форум "Ролята на бизнес организациите в подкрепа на предприемачеството, организирана по повод 120-годишнината от създаването на търговските палати в България.
"Създадени в далечната 1895 година по един изключително организиран начин в Пловдив, Русе, София и Варна. До ден днешен остават пример за насърчаване на правилата на икономическите субекти. Тези институции са работили в различни формати и подразделения, но винаги са оставали организацията, която се стреми да обхване интересите на предприемачите. Винаги сме били мост към достиженията на пазарната икономика, доколкото вътрешнополитическата и международна среда са ни позволявали да го правим. Няма сфера на икономиката, в която нашите предшественици да не са оставили следа", каза Цветан Симеонов.

Presidents-1nagrada

В изказването си на форума президентът Плевнелиев припомни усилията на страната ни за изграждането на модерна икономика след Освобождението през 1878 г., както и приноса на търговско-индустриалните камари за изграждането на първите търговски гимназии в България. „Днес отново трябва да обединим усилията си за провеждането на образователна реформа и въвеждането на професионалното образование“, подчерта държавният глава.

 

Президентът Плевнелиев връчи почетния си знак на председателя на Управителния съвет на БТПП Цветан Симеонов по повод юбилея. Президентът поздрави ръководството на БТПП, в която днес членуват 53 000 компании и 100 браншови организации и се е превърнала в един от важните фактори за икономическо развитие на страната ни.

 

Като президент водихме много активен социален диалог с БТПП. Това каза в приветствието си Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002-2012 г. С удовлетворение мога да кажа, че беше създаден един добър климат, който продължава да се развива и сега. Това е една от предпоставките за по-доброто бъдеще на България и българската икономика, посочи още Георги Първанов.

 

БТПП трябва да бъде горда за това, че е част от тази славна история за развитието на българската държавност. Това каза Петър Стоянов, президент на Република България в периода 1997-2002 г., по време на форума.   "Казвам това и с чувство на гордост, имайки известни емоционални причини, защото първата своя институционална длъжност получих, след като бях поканен от тогавашния председател на Търговско-промишлената палата да стана член на нейния управителен съвет", заяви Стоянов. "За мен е чест и удоволствие днес да имам възможността да ви поздравя за 120-годишния юбилей на Българската търговско-промишлена палата. Наистина един славен юбилей." Според него периодът на създаване на търговските палати в България е може би най-романтичният в българската история.

 

sn1-1SN1-4

 

Източник: http://www.infobusiness.bcci.bg

 
Уважаеми членове на Турско - Българска Търговско-Индустриална Камара,

 

Стартира  най-достъпната за фирмите схема за безвъзмездно финансиране по ОП Иновации и Конкурентоспособност 2014 -2020 – процедура за Подобряване на производствения капацитет в МСП.

293 374 500 лева само в рамките на 2015 г. ще се насочат към МСП от цялата страна за финансиране на техни идеи, свързани с подобряване на производствените процеси, внедряване на нови технологии, продукти и услуги.

 

За повече информация, моля влезте в секция "Актуално"...

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 38