Над 110 фирми взеха участие на Бизнес закуската “Investment environment and incentives in Turkey”

osnovnaПрезентация на Агенцията за подпомагане и насърчаване на инвестициите в Турция предизвика голям интерес на участниците в Бизнес закуска организирана от Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара под надслов “Investment environment and incentives in Turkey”. Мероприятието бе посетено от представители на над 110 български и международни фирми от различни сектори на икономиката. В своето приветствено слово Председателят на Управителния съвет на ТБТИК Зеки Байрам направи кратък преглед на двустранните икономически взаимоотношения между двете страни и приноса на камарата за развитието им. Анонсирано бе също така, че ТБТИК организира реципрочен форум в Истанбул, където ще бъдат представени условията за термален туризъм, термално лечение и инвестиции в термалния туризъм в България. Съветникът на Турския Посланик Мустафа Юрдакул обърна внимание на влиянието на добрите политически отношения между двете страни, спомагащи за подобряването на икономическите взаимоотношения. Председателят на Българска Търговско-Промишлена Палата Цветан Симеонов поздрави форума и подчерта перспективите пред бизнеса между двете страни, като наблегна на ползотворното сътрудничество между БТПП и ТБТИК. След 10 минутно видео представящо в детайли Турската икономика, към участниците се обърна съпредседателя на Турско-Българския бизнес съвет и член на Съвета за външно-икономическо сътрудничество Ялчън Егемен, който подчерта основните сектори, в които се развива бизнеса между двете страни, като подчерта че термалния туризъм и особено строителството са два от секторите, които предлагат много добри перспективи в бъдеще. Търговският представител на Турция в България Ертан Демирай направи статистически обзор на търговския стокообмен и инвестициите в България  и Турция, а Генералният Директор на Зираатбанк България Кязъм Гюндогар представи банковата система на Турция и клоновата мрежа на Зираатбанк по света. В презентацията за инвестиционната среда в Турция бяха представени много конкретни данни във връзка с подпомаганите региони, сектори, както и конкретни мерки за насърчаване на инвестициите. Цялата презентация може да бъде видяна ТУК.

Още снимки

 
Над 60 фирми взеха участие на NetCocktail

DSC04089Над 60 Турски, Италиански и Български фирми взеха участие на NetCockatil’а организиран съвместно от Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара и Сдружението на италианските предприемачи Конфиндустрия България. Целта на мероприятието бе да се осигури възможност за създаване на контакти и сътрудничество между членовете на двете организации. Събитието се състоя в сградата на Гама Дизайн – член на Конфиндустрия, а кетъринга бе осигурен от Турски ресторант Тюркоаз – член на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара. В атмосфера на италиански дизайн и турска кухня представителите на бизнеса бяха условно разделени на 4 сектора, като всеки един от секторите се отличаваше с различен цвят на баджа. От интереса на фирмите взели участие в мероприятието стана ясно, че има редица области, в които фирмите от трите държави имат възможност да си партнират и работят заедно. В разговор между Председателят на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара Зеки Байрам и Президента на Конфиндустрия България г-н Пиетро Луиджи Гиа бе постигнато съгласие двете организации да организират съвместно посещение в Турция, където да се организира форум с участието на български, италиански и турски фирми.

DSC04098 2013-03-26 19.10.57

Снимки

 
Председателят на ТБТИК посети Генералния Консул на Р Турция в Пловдив

sener cebeciПредседателят на ТБТИК Зеки Байрам посети Генералния Консул на Р Турция в Пловдив Шенер Джебеджи и го запозна с дейността на Камарата в региона. На срещата присъстваха и Търговският представител на Консулството г-н Баръш Йеничери и Съпредседателя на Турско-Българския Бизнес Съвет Ялчън Егемен. Обсъдени бяха предстоящите дейности на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара, както и възможностите за откриване на офис на Камарата в региона. Предвид разположението си и изложенията на Пловдивския панаир, Пловдив е обект на засилен интерес на Турския бизнес.

 
ТБТИК Хасково прие бизнес делегация от Диярбекир

DSC01065Бизнес делегация от Търговско-Промишлената Палата на Диярбекир, Турция посети Хасково в рамките на празненствата по случай Трифон Зарезан.

В рамките на посещението делегацията посети и офиса на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара в Хасково. Координаторът на ТБТИК в Хасково, Шенер Сабри организира форум с участието на представители на местния бизнес и гостите от Диярбекир. Акцент в разговорите бяха създаването на нови бизнес възможности основно в хранителния и текстилния сектор. На срещата взе участие и Янчо Янев, Председател на Търговско-Промишлена Палата Хасково.

Снимки

 
<< Начало < Предишна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следваща > Край >>

Страница 11 от 38