Среща на турския бизнес се проведе в София

2013-10-084Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара организира среща на Турския бизнес в София, с любезното съдействие на Виваком.  На срещата проведена в София Принцес Хотел присъстваха представители на около 40 турски фирми, развиващи дейност в София. Специален гост на мероприятието бе заместник посланикът на Посолство на Турция в София Мустафа Юрдакул. В своето обръщение към представителите на бизнеса Председателя на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара Зеки Байрам наблегна върху мисията на Камарата и сполучливото партньорство между частния сектор и публичния сектор в рамките на Турския Център за Търговия. Заместник посланикът обърна внимание на тенденциите в двустранната търговия и акцентира върху неизползвания потенциал. Спонсор на събитието бе телекомуникационната компания Виваком, която в своята презентация предложи специални условия за членовете на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара. Поредицата от срещи на Турския бизнес по инициатива на ТБТИК ще продължи с мероприятия в Пловдив, Варна, Шумен и Стара Загора.

Снимки

Специално предложение на Виваком

 
Председателят на ТБТИК се срещна с новия посланик на Турция в София

suleyman gokceПредседателят на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара Зеки Байрам се срещна в Истанбул с новоназначения посланик на Република Турция в София, Сюлейман Гьокче. На срещата, която се състоя в сградата на Съвета за външноикономическо сътрудничество DEIK присъстваха също и Председателя на Турско-Българския бизнес съвет към DEIK Ялчън Егемен и членове на съвета. Посланикът беше запознат в детайли за състоянието на търговко-икономическите взаимоотношения между двете страни. След официалната среща Председателят на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара даде обяд в чест на новия посланик, на който го запозна с предстоящите мероприятия на Камарата. Очаква се новият посланик да встъпи в длъжност в началото на месец Ноември.

Снимки

 
Зираатбанк стартира кредити за подкрепа на вноса на машини от Турция

ziraatbankЗираатбанка стартира отпускане на кредити за внос на машини от Турция. Кредитите ще бъдат с преференциални срокове и лихвени проценти. 

Име на кредитния продукт : Кредити за подкрепа на вноса на машини

Зираатбанк развива отпускането на регистрирани в България дружества, инвестиционни и оперативни кредити за внос на нови машини от Турция. В рамките на този продукт ще се отпускат инвестиционни кредити за внос на машини, както и оперативни кредити за покриване на капиталовите нужди, които ще възникнат в резултат на направената инвестиция.

Инвестиционен кредит :

Размер на кредита: Кредитите за закупуване на машини ще бъдат в размер до 75% от стойността на издадената проформа-фактура. 

Срок на кредита: 1-2 години гратисен период и до 7 години срок за изплащане.

Оперативен кредит: Насочен е към покриване на капиталовите нужди в следствие на инвестицията за закупуване на машина.

Срок на кредита: до 1 година гратисен период и 5 години срок за изплащане.

Лихвен процент на кредита: Ще се преценява според фирмата кандидат. Кредитът е с цел да подпомага износа на Турция, затова ще бъде с преференциални нива според останалите кредитни продукти и пазарните условия 

Зираатбанк активизира дейността си в България. С тази цел банката се преструктурира мениджмънта си в България. Клоновете на банката в София, Пловдив, Варна и Кърджали ще развиват своята дейност под шапката на Национален Мениджмънт. С разбиране за управление от място и пазарно ориентиран мениджмънт, банката създаде на 22.07.2013 година и стартира Българския си мениджмънт в рамките на принципа за работа с клиенти на Зираат. Управителят на клон София на банката г-н Кязъм Гюндогар бе назначен за Национален мениджър на банката.

 
Българо-Турския бизнес форум бе посрещнат с голям интерес

P7048585Българо-Турския бизнес форум организиран от Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара съвместно с БТПП, по случай посещението на бизнес делегация от Сдружението на предприемачите и индустриалците в Анталия, ДОСИАД, бе посрещнато с голям интерес от представителите на бизнеса в България. Откриването на  форума бе направено от Председателя на БТПП Цветан Симеонов, Заместник Министъра на Икономиката и Енергетиката Красин Димитров, Председателя на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара Зеки Байрам и Председателя на ДОСИАД Гюлтекин Генджер. 

В своето приветствие към участниците Цветан Симеонов благодари на Турската делегация за посещението и подчерта успеха на двустранните търговски взаимоотношения. Обръщайки внимание на впечатляващото развитие на турската икономика Симеонов подчерта, че двустранните ни отношения могат да бъдат подпомогнати от това развитие и именно това е целта на форума. Заместник министъра на икономиката Красин Димитров подчерта готовността си за подпомагане на всеки един инвеститор в страната и обръщайки внимание на факта, че Турция е втория търговски партньор на България наблегна на възможностите за инвестиции и стимулите, които насърчават инвестициите.  Председателят на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара Зеки Байрам покани турския бизнес за инвестира в България и го увери, че в България може да се прави бизнес и да се печелят пари. Подчертавайки, че този вид форуми, трябва да се правят много по-често Зеки Байрам подкани турските индустриалци да не забравят, че влака тръгва. Председателят на ДОСИАД Гюлтекин Генджер представи сдружението на бизнеса от Анталия и обърна внимание на това, че след като се превърна в столица на туризма и земеделието в Турция, Анталия вече е на път да заеме достойно място в индустриалната карта на Турция, защото членовете на ДОСИАД изнасят своята продукция в над 53 страни. Генджер завърши словото си с думите „имаме брашно, имаме захар, имаме масло” елате да направим заедно халва и по този начин покани българските си колеги за по-активно сътрудничество. Представителят на Българската Агенция за Инвестиции Димитър Николов представи презентация за макроикономическите показатели на България и стимулите за насърчаване на инвестициите. 

Бизнес форума приключи с двустранни срещи между участниците, като бяха регистрирани над 100 срещи, част от които продължиха и с посещения на предприятия.

Снимки

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 38