Областна администрация Бургас организира икономически форум

logo forumФорумът се организира под надслов „Новата икономика на България – пътят на Изток“ и е под патронажа на Заместник Министър-председателя по икономическо развитие Даниела Бобева. Форумът ще се състои на 09-10 Април в Поморие, като за участие са поканени фирми от Русия, Турция и Арабския свят. Целта на форума е да запознае участниците с възможностите за реализиране на инвестиционни проекти в Област Бургас. По време на събитието ще бъдат представени приоритетите в развитието на областта и нейните общини в секторите : лека промишленост, транспорт и логистика, селско стопанство и преработваща промишленост и туризъм. Изграждането на търговски взаимоотношения между фирмите от региона и гостуващите фирми е сред основните цели на събитието, като за целта в програмата са предвидени специализирани тематични панели. 

Повече за програмата, условията за участие и формуляра за участие може да откриете на адрес : 

http://bsregion.org/bg/index/static/93

 
ТБТИК дари на БЧК 20 хиляди лева

IVO 9311Управителният съвет на ТБТИК, който в края на предишния си мандат организира кампания за събиране на средства в подкрепа на Сирийските бежанци в България, осъществи своето първо мероприятие след преизбирането си по време на Общото събрание на 30 Януари 2014 година, като дари събраните средства в размер на 20 хиляди лева на БЧК. Средствата бяха събрани благодарение на членовете на Управителния съвет на ТБТИК – Тракия Глас България, Алкомет, Вайс Профил, Сартен България, Етап Адресс, Нитекс 50, Глобал. Дарението бе връчено на БЧК официално, по време на заседание на Националния съвет на организацията. С дарените средства БЧК ще закупи материали за покриване на нуждите на сирийските бежанци, намиращи се в лагерите в България. Председателят на БЧК Христо Григоров благодари за инициативата и подчертавайки, че ТБТИК е първата смесена камара в България, провела такава инициатива, изрази своята надежда, че това ще бъде добър пример за останалите камари. Зеки Байрам, който връчи дарението, подчерта, че както досега Камарата и в бъдеще ще продължи според възможностите си да подкрепя различни социални и хуманитарни проекти.

{gallery}dejnosti/2014-02-04/gallery{/gallery}

 
ТБТИК проведе 6‘то си Общо събрание

mainТБТИК, която през 2014 година ще отбележи своята 10‘та годишнина, проведе 6‘то си редовно Общо събрание на 30‘ти Януари в Хотел Принцес в София. Официалният гост на заседанието, Посланикът на Р.Турция в София Сюлейман Гьокче поздрави ръководството на ТБТИК по повод на активността до днес и пожела успех за в бъдеще. В своето приветствено слово Посланикът на Турция обърна внимание на ръста на турската икономика и големите инфраструктурни проекти, които се осъществяват в южната ни съседка, като посочи тези два факта като естествена причина търговско-икономическите отношения между двете страни да се развият още повече. Търговският Представител на Турция ЗаферСойлу подчерта, че България се превръща във се по-важен търговски партньор на Турция и търговският стокообмен между двете страни в предстоящите години ще започне отново да бележи рекорди. Съпредседателя на Турско-Българския Бизнес Съвет към Съвета за външноикономическо сътрудничество ДЕИК, ЯлчънЕгемен подчерта очакванията си, чер през тази година двете организации ще успеят да организират мероприятията, които не успяха да организират през изминалата година. Главният секретар на БТПП Васил Тодоров подчерта, че Турция е важен търговски партньор на България и обърна внимание специално на ръста на отношенията между двете страни в сферата на туризма. Васил Тодоров подчерта, че ТБТИК е един от най-сериозните партньори на БТПП и изразявайки надеждата си традицията на организиране на съвместни мероприятия да продължи и в бъдеще, пожела успех на ръководството и членовете на ТБТИК. Председателя на органа на Събранието ДжелялЙозбалджъ прочете поздравителен адрес на Председателя на Съюза на Борсите и Палатите на Турция, Ръфат Хисарджъклъоглу.

След като Доклада за дейността на Управителния съвет на ТБТИК бе приет с единодушие, членовете преминаха към избор на нов Управителен съвет. С единодушие бе прието единственото предложение, в което към членовете на действащия Управителен съвет бяха добавени представителите на Турски Авиолинии и Техно Акташ.

След направения избор, кандидатът за Председател на Управителния съвет Зеки Байрам благодари на всичкичленовезаоказанотодоверие и подкрепа и отбеляза, черъководството е изготвилоамбициознапрограмазамероприятияпрез 2014 година. Заседанието на Общото събрание на ТБТИК приключи с пожелания за успех.

 
ТБТИК организира обяд в чест на Посланика на Турция в София

mainНовоназначения посланик на Република Турция в София, Негово Превъзходителство Сюлейман Гьокче бе официален гост на обяд организиран в чест на встъпването му в длъжност от Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара. На обяда присъстваха също така и заместник посланика Мустафа Юрдакул, Първият секретар в Посолството Дилшад Кърбашлъ, както и Търговския Представител на Турция в София Зафер Сойлу. Близо 25 от членовете на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара запознаха новия посланик със дейността на представляваните от тях фирми и поставиха на неговото внимание актуални въпроси касаещи търговско-икономическите взаимоотношения между двете страни. Председателят на ТБТИК Зеки Байрам пожела успех в работата на новия Посланик, като подчерта готовността на Камарата да подпомага дейността на Посолството в полза на традиционно добрите взаимоотношения между България и Турция. Заместник Председателят на ТБТИК Стоян Сталев подчерта ролята на Турската икономика в региона и отбеляза значението на последователната политика за постигането на успешни резултати, като даде за пример ръста в търговския обмен между двете страни, който за 10 години се е увеличил над 10 пъти. Посланик Гьокче направи обстоен анализ на политическите и икономическите стратегии на Турция в региона, основаващи се на взаимно изграждане и споделяне на благоденствие и стандарт. „Изграждането на трето летище в Истанбул ще превърне града в център, откъдето ще се правят всички връзки за всички посоки на света. Това разбира се е свързано и с интензивното развитие на Турските авиолинии, които за трета поредна година са избрани за авиокомпания на годината в Европа” каза новият посланик. По думите на новия  посланик облекчаването на визовия режим неминуемо ще допринесе за развитие на туризма в България, а също така и ще даде тласък на търговията и инвестициите в страната, но съществените резултати ще бъдат усетени след три години, когато Европейския съюз ще премахне визите за Турските граждани. Предстоят няколко церемонии по откриване на заводи на членове на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара, като Теклас България и Монрол България, на които Посланика беше поканен официално да присъства. Договорено бе също така дипломатът да открие следващия регионален клон на ТБТИК в Търговище. В края на тричасовия обяд Посланик Гьокче поздрави Турските инвеститори за избора им да работят в България и подчертавайки, че ще работи за развитието на двустранните отношения на всяко ниво, отбеляза готовността на Посолството да бъде изцяло на разположение на членовете на ТБТИК за всякакви въпроси касаещи търговско-икономическите и инвестиционните взаимоотношения между двете страни. Председателят на ТБТИК връчи на новия посланик презентационни материали на Камарата и програма за дейността за 2014 година като пожела ползотворно сътрудничество в полза на икономиките на двете страни. Впечатлен от срещата новия посланик предложи този формат да се превърне в традиция.        

Снимки

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 8 от 38