На 29.01.2015 г. се проведе VII редовно заседание на Общото събрание на Турско-българската търговско-индустриална камара (ТБТИК).

YKНа 29.01.2015 г. четвъртък на адрес: бул. Джеймс Баучер 76, в сградата на БЧК, се проведе VII редовно заседание на Общото събрание на Турско-българската търговско-индустриална камара (ТБТИК).

Заседанието бе открито от председателя на управителния съвет на смесената камара Зеки Байрaм. Приети бяха: доклад за дейността на УС на ТБТИК за 2014г., доклад на Контролната комисия, както и решението на смесената камара да участва като учредител и член в ново обединение - Съюз на българо-турските сдружения на бизнеса в България.

Избран бе 13-членен състав на УС на Турско-българска търговско-индустриална камара. Определени бяха и членовете на Контролния съвет, както и на дисциплинарния съвет на Камарата.

На заседанието присъстваха почетните членове на ТБТИК, посланикът на Турция в България Н.Пр. Сюлейман Гьокче, търговския представител на Р. Турция г-н Емрах Сазак, Председателя на БТПП г-н Цветан Симеонов, гости и медии.

 

 
Управителният съвет на ТБТИК проведе редовното си заседание

YKЗаседание на Управителния съвет на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара се проведе на 24 Септември в сградата на Български Червен Кръст – член на УС на ТБТИК. В началото на заседанието бе връчен Сертификат за дарение от БЧК, за финансовата и материалната помощ, която Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара осигури в подкрепа на кампанията за бежанците от Сирия. Сертификатът бе връчен от Председателя на БЧК Христо Григоров, който благодари на всички членове на ТБТИК, взели участие в кампанията. Основна тема в дневния ред на заседанието бе идеята за създаването на Съюз на българо-турските сдружения на бизнеса, развиващи дейност в България. Отношение по въпроса взеха всички членове, след което бе постигнато общо съгласие, че създаването на Съюз на българо-турските бизнес сдружения в Турция ще бъде изключително полезно. С цел да запознае всичките членове на Общото събрание, Управителният съвет реши да организира разширено заседание, на което да покани членовете на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара и да създаде широка платформа за дискусия преди взимането на окончателното решение. С цел да постави реална основа за планирането обединение, Управителният съвет реши да покани на тази среща и членовете на останалите две сдружения на българо-турския бизнес в България. „По тази начин ще се създаде естествена основа за едно реално обединение и ще се даде възможност да се създадат нови контакти между фирмите, членуващи в съществуващите бизнес сдружения.” беше общото мнение, около което се обединиха членовете на Управителния съвет в заключение. 

 
Градските представители на СТБС посетиха Търговския представител

ticmusТурско-Българска Търговско-Индустриална Камара предложи 20 кандидатури за градски представители в новоизграждащата се структура на Съвета на Турския Бизнес по Света (СТБС). На срещата на градските представители от Европа и Балканите, Камарата бе представена с делегация от 7 свои членове. След решението на Турското правителство за одържавяване на Съвета за външноикономическо сътрудничество (DEİK), част от който е и СТБС, новоизбраните градски представители посетиха Търговския представител на Турция в България Емрах Сазак. На проведената среща градските представители на Хасково, Бургас и Свиленград получиха подробна информация за структурата и правилника за работа на новосъздадения Съвет за външноикономическо сътрудничество (DEIK) и заявиха готовността си и в бъдеще да работят за увеличаването на сътрудничеството между турския бизнес по света. Търговският представител запозна гостите си с дейността на Търговското представителство и общите проекти, които биха могли да се осъществяват в бъдеще.

 
Новият Търговски представител на Турция посети офиса на ТБТИК в Хасково

haskovoНовоназначеният Търговски представител на Турция в България Емрах Сазак посети офиса на регионалния клон на ТБТИК в Хасково. В рамките на посещението бяха обсъдени основни акценти от двустранната търговия в региона и инвеститорския интерес на турските фирми към България. Регионалният координатор на Турско-Българска Търговско-Индустриална Камара в Хасково, Шенер Сабри запозна търговския представител с основните направления в търговските отношения между България и Турция в региона, като обърна особенно внимание на потенциала на града в превръщането му на логистичен център на Балканите. В рамките на посещението бяха посетени и две от значимите турски инвестиции в района. Инвестицията на фирма Евротекс в завод за конци, скоро ще осигурява работа за 1000 души. В завода на Текстар в Златоград се произвеждат текстилни продукти, които се реализират основно на европейския пазар.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 38