Please update your Flash Player to view content.
Sayın Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri,

 

“İnovasyon ve Rekabet gücünü arttırma 2014-2020 Operasyonel Programı” kapsamında şirketler açısından en erişilir hibe finansman tedbiri olan Küçük ve orta boylu işletmelerde üretim kapasitesinin iyileştirilmesi prosedürü başlamıştır.

Sadece 2015 yılı içerisinde 293 374 500 leva ülkenin dört bir yanından olan küçük ve orta boylu işletmelere yönlendirilecek ve işletmelerin üretim süreçlerinin iyileştirilmesine, yeni teknolojilerin, ürünlerin ve hizmetlerin uygulanmasına ilişkin fikirlerinin finanse edilmesi için kullanılacak.

 

Ayrıntılı bilgi için Haberler kısmına bakınız....

 
П О К А Н А

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА :

БУЛТИШ – ДРУЖЕСТВО НА БЪЛГАРСКИ И ТУРСКИ БИЗНЕСМЕНИ

ТУРСКО-БЪЛГАРСКА  ТЪРГОВСКО-ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА

П О К А Н А

Уважаеми Дами и Господа,

Уверени, че откритият диалог, своевременна информираност и експертните  предложения са  стъпка към създаването на работещи механизми за развитие  на икономиката и просперитет на фирмите, Имаме удоволствието да Ви поканим за участие в Двустранната среща на членовете на  Бултиш и ТБТИК и Семинар на тема “НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА БИЗНЕСА ЧРЕЗ ФОНДОВЕТЕ НА ЕС  И ПРЕГЛЕД НА ДАНЪЧНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ“

Семинарът е организиран с участието на г-жа Гинка Искрова- старши мениджър Данъчни услуги, PrcewaterhouseCoopers  (PwC), г-н Светлин Кръстанов- мениджър Данъчни услуги, PrcewaterhouseCoopers  (PwC) г-н Баръш Йеничери- търговското аташе към Генералното консулство на Република Турция в Пловдив , г-жа Веселина  Велчева – Регионален представител за Пловдив на Изпълнителна Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия .

Дата: 04 юни 2016 г.

Място: Сити хотел Пловдив, гр. Пловдив.

Начален час: 13,00 ч.

Моля, желаещите да вземат участие в семинара да потвърдят своето присъствие най-късно до 20 май 2016 г.  както следва:

За членовете на ТБТИК на e-mail: office@tbcci.bg За повече информация  тел. 02/945 39 45 или 0878528134 -  Джемиле Кърбаш

За членовете на Бултиш на e-mail: tmr@abv.bg. За повече информация  тел.0878106178 – Танер Яха

 

П Р О Г Р А М А

 

13:00- 13:30     Откриване

Приветствие от Председателя на БУЛТИШ-ДРУЖЕСТВО НА БЪЛГАРСКИ И ТУРСКИ БИЗНЕСМЕНИ - г-жа Донка Колева

Приветствие от Председателя на Турско-Българска Търговско Индустриална Камара (ТБТИК) г-н Зеки Байрам

13:30-14:00   

 Презентация на тема Трансферно ценообразуване- актуални въпроси

Основни аспекти на Спогодбата за избягване на двойно данъчно облагане между Република Турция и Република България - Представя Гинка Искрова - старши мениджър Данъчни услуги, PrcewaterhouseCoopers  (PwC)

 Новият Митнически кодекс на ЕС, приложим от 1 май 2016 г.

 Актуални въпроси в областта на ДДС. - Представя Светлин Кръстанов - мениджър Данъчни услуги, PrcewaterhouseCoopers  (PwC)

14:00-14:30     Кафе пауза

14:30-15:00    Микро климат за инвестиции в България и работата на търговската секция на Генералното Консулство , гр. Пловдив в тази насока -  г-н    Баръш Йеничери – търговско аташе към Генерално консулство на Република Турция в гр. Пловдив

15:30-16:00   Презентация на тема  Финансови политики на ЕК за стимулиране на българския бизнес и Европейските инвестиции – шанс за българските региони -  г-жа Веселина  Велчева – Регионален представител за Пловдив на Изпълнителна Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

16:00- 16:30  Прерзентациа на Eximbank Turkey

16:30-17:00     Време за дискусии

17:30- 18:00   Двустранни срещи  / Всеки участник от Бултиш и ТБТИК  следва да направи заявка в кой отрасъл на икономиката желае да проведе среща/

19:30         Тържествена      вечеря / Стойноста на куверта ще Ви бъде съобщен допълнително/

Желаещите от Вас могат да подготвят рекламни материали с цел представяне на своята фирма.

 
Весели празници!

kartichka

 
Виа ЕКСПО СЪБИТИЯ

ПРОДУКТОВИ ПРЕМИЕРИ НА ИЗЛОЖЕНИЯТА И БОГАТА ТЕМАТИЧНА ПРОГРАМА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ ЗА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА

От 5-ти до 7-ми април София ще бъде домакин на 12-то издание на изложенията и конференциите ЕЕ и ВЕ (eнергийна ефективност и възобновяема енергия), Smart Cities (интелигентни градове), LiftBalkans (асансьори и ескалатори) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране).

Организаторите от Виа Експо съобщават, че към момента участие в изложенията ще вземат компании от 13 държави: Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Италия, Полша, Португалия, Словакия, Швейцария, Холандия и Чешка Република. Силен е чуждестранният интерес към пазара ни - 50% от фирмите са от чужбина.

Акценти в продуктовите презентации и теми в конференциите

ЕЕ & ВЕ: изолационни панели с минерална вата и полиуретанова пяна, съоръжения за отоплителни, климатични, вентилационни инсталации, пелетни котли за изгаряне на пелети и друга биомаса; пелети и екобрикети; соларни, хибридни и вятърни системи за производство на енергия; решения за когенерация; продукти в областта на хибридните технологии и др.

Теми в програмата: Източници на финансиране от европейските фондове за конкурентоспособност; Eвропейски директиви и българско законодателство; Централизирано отопление; Геотермална енергия; Пасивни сгради; Модернизиране на търговски центрове с цел намаляване на тяхната консумация на енергия; Зелените сгради в Германия.

Smart Cities: цялостни решения за сградна автоматизация, които намаляват енергийни и оперативни разходи; енергоспестяващи светодиодни продукти.

Теми в програмата: Предизвикателства пред бъдещите градове; Аспекти на националната политика в ИТ; Зелени иновационни решения; Нови перспективи за българските общини; Бъдещи интернет приложения в градовете, транспорта и логистиката; Финансиране за интелигентни сгради; Интелигентно пътуване; Реализирани проекти за интелигентни градове в две български общини - София и Бургас

Save the Planet: шредери, компостери, сепарираща и рециклираща техника, управление на опасни отпадъци, съдове за събиране от отпадъци и др.

Теми в програмата: Новият пакет от мерки за кръгова икономика; Законодателни цели за сектора управление на отпадъци; Рециклирането на пластмасови отпадъци; Технология за очистване на димни газове; Разрушаване на сгради и рециклиране на строителни отпадъци; Как да превърнем отпадъците в ресурс в секторите храни и напитки, селско стопанство и дървообработване.

Брошури’16: ЕЕ и Интелигентни градове   Екология 

Статистика15

www.viaexpo.com

 
Стоян Сталев - Да не подценяваме връзките с Турция

38b205bd712ae4a1fe64d7e770858c62

Бившият посланик на България в Турция и в Германия и сегашен зам. председател на българо-турската търговска камара - гост в Полиграф + с политически и икономически анализ

Стоян Сталев коментира в студиото на Светла Петрова позицията на Турция спрямо терористите от Ислямска държава в контекста на атентата в Суруч, вълната от анти правителствени протести и исканията на кюрдите за автономност. Как САЩ ще подкрепят Турция в борбата с ислямския тероризъм, какви компромиси ще съпътстват сформирането на ново правителство в Анкара, ще се реализира ли газовия проект Турски поток, какви са икономическите връзки на България с Турция и къде бизнесът може да намери печелившите ниши - коментар на дипломатът и икономист Стоян Сталев в следващото видео:

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/polygraph/2015-07-24/stoyan-stalev-da-ne-podtsenyavame-vrazkite-s-turtsiya

 
<< Başlangıç < Önceki 1 2 Sonraki > Son >>

Sayfa 2 / 2
clubjc_pic3c