Please update your Flash Player to view content.
Уважаеми членове на Турско - Българска Търговско-Индустриална Камара,

 

Стартира  най-достъпната за фирмите схема за безвъзмездно финансиране по ОП Иновации и Конкурентоспособност 2014 -2020 – процедура за Подобряване на производствения капацитет в МСП.

293 374 500 лева само в рамките на 2015 г. ще се насочат към МСП от цялата страна за финансиране на техни идеи, свързани с подобряване на производствените процеси, внедряване на нови технологии, продукти и услуги.

 

За повече информация, моля влезте в секция "Актуално"...

 
П О К А Н А

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА :

БУЛТИШ – ДРУЖЕСТВО НА БЪЛГАРСКИ И ТУРСКИ БИЗНЕСМЕНИ

ТУРСКО-БЪЛГАРСКА  ТЪРГОВСКО-ИНДУСТРИАЛНА КАМАРА

П О К А Н А

Уважаеми Дами и Господа,

Уверени, че откритият диалог, своевременна информираност и експертните  предложения са  стъпка към създаването на работещи механизми за развитие  на икономиката и просперитет на фирмите, Имаме удоволствието да Ви поканим за участие в Двустранната среща на членовете на  Бултиш и ТБТИК и Семинар на тема “НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА БИЗНЕСА ЧРЕЗ ФОНДОВЕТЕ НА ЕС  И ПРЕГЛЕД НА ДАНЪЧНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО В БЪЛГАРИЯ“

Семинарът е организиран с участието на г-жа Гинка Искрова- старши мениджър Данъчни услуги, PrcewaterhouseCoopers  (PwC), г-н Светлин Кръстанов- мениджър Данъчни услуги, PrcewaterhouseCoopers  (PwC) г-н Баръш Йеничери- търговското аташе към Генералното консулство на Република Турция в Пловдив , г-жа Веселина  Велчева – Регионален представител за Пловдив на Изпълнителна Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия .

Дата: 04 юни 2016 г.

Място: Сити хотел Пловдив, гр. Пловдив.

Начален час: 13,00 ч.

Моля, желаещите да вземат участие в семинара да потвърдят своето присъствие най-късно до 20 май 2016 г.  както следва:

За членовете на ТБТИК на e-mail: office@tbcci.bg За повече информация  тел. 02/945 39 45 или 0878528134 -  Джемиле Кърбаш

За членовете на Бултиш на e-mail: tmr@abv.bg. За повече информация  тел.0878106178 – Танер Яха

 

П Р О Г Р А М А

 

13:00- 13:30     Откриване

Приветствие от Председателя на БУЛТИШ-ДРУЖЕСТВО НА БЪЛГАРСКИ И ТУРСКИ БИЗНЕСМЕНИ - г-жа Донка Колева

Приветствие от Председателя на Турско-Българска Търговско Индустриална Камара (ТБТИК) г-н Зеки Байрам

13:30-14:00   

 Презентация на тема Трансферно ценообразуване- актуални въпроси

Основни аспекти на Спогодбата за избягване на двойно данъчно облагане между Република Турция и Република България - Представя Гинка Искрова - старши мениджър Данъчни услуги, PrcewaterhouseCoopers  (PwC)

 Новият Митнически кодекс на ЕС, приложим от 1 май 2016 г.

 Актуални въпроси в областта на ДДС. - Представя Светлин Кръстанов - мениджър Данъчни услуги, PrcewaterhouseCoopers  (PwC)

14:00-14:30     Кафе пауза

14:30-15:00    Микро климат за инвестиции в България и работата на търговската секция на Генералното Консулство , гр. Пловдив в тази насока -  г-н    Баръш Йеничери – търговско аташе към Генерално консулство на Република Турция в гр. Пловдив

15:30-16:00   Презентация на тема  Финансови политики на ЕК за стимулиране на българския бизнес и Европейските инвестиции – шанс за българските региони -  г-жа Веселина  Велчева – Регионален представител за Пловдив на Изпълнителна Агенция за насърчаване на малките и средни предприятия.

16:00- 16:30  Прерзентациа на Eximbank Turkey

16:30-17:00     Време за дискусии

17:30- 18:00   Двустранни срещи  / Всеки участник от Бултиш и ТБТИК  следва да направи заявка в кой отрасъл на икономиката желае да проведе среща/

19:30         Тържествена      вечеря / Стойноста на куверта ще Ви бъде съобщен допълнително/

Желаещите от Вас могат да подготвят рекламни материали с цел представяне на своята фирма.

 
Весели празници!

kartichka

 
Виа ЕКСПО СЪБИТИЯ

ПРОДУКТОВИ ПРЕМИЕРИ НА ИЗЛОЖЕНИЯТА И БОГАТА ТЕМАТИЧНА ПРОГРАМА НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ ЗА ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА

От 5-ти до 7-ми април София ще бъде домакин на 12-то издание на изложенията и конференциите ЕЕ и ВЕ (eнергийна ефективност и възобновяема енергия), Smart Cities (интелигентни градове), LiftBalkans (асансьори и ескалатори) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране).

Организаторите от Виа Експо съобщават, че към момента участие в изложенията ще вземат компании от 13 държави: Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Италия, Полша, Португалия, Словакия, Швейцария, Холандия и Чешка Република. Силен е чуждестранният интерес към пазара ни - 50% от фирмите са от чужбина.

Акценти в продуктовите презентации и теми в конференциите

ЕЕ & ВЕ: изолационни панели с минерална вата и полиуретанова пяна, съоръжения за отоплителни, климатични, вентилационни инсталации, пелетни котли за изгаряне на пелети и друга биомаса; пелети и екобрикети; соларни, хибридни и вятърни системи за производство на енергия; решения за когенерация; продукти в областта на хибридните технологии и др.

Теми в програмата: Източници на финансиране от европейските фондове за конкурентоспособност; Eвропейски директиви и българско законодателство; Централизирано отопление; Геотермална енергия; Пасивни сгради; Модернизиране на търговски центрове с цел намаляване на тяхната консумация на енергия; Зелените сгради в Германия.

Smart Cities: цялостни решения за сградна автоматизация, които намаляват енергийни и оперативни разходи; енергоспестяващи светодиодни продукти.

Теми в програмата: Предизвикателства пред бъдещите градове; Аспекти на националната политика в ИТ; Зелени иновационни решения; Нови перспективи за българските общини; Бъдещи интернет приложения в градовете, транспорта и логистиката; Финансиране за интелигентни сгради; Интелигентно пътуване; Реализирани проекти за интелигентни градове в две български общини - София и Бургас

Save the Planet: шредери, компостери, сепарираща и рециклираща техника, управление на опасни отпадъци, съдове за събиране от отпадъци и др.

Теми в програмата: Новият пакет от мерки за кръгова икономика; Законодателни цели за сектора управление на отпадъци; Рециклирането на пластмасови отпадъци; Технология за очистване на димни газове; Разрушаване на сгради и рециклиране на строителни отпадъци; Как да превърнем отпадъците в ресурс в секторите храни и напитки, селско стопанство и дървообработване.

Брошури’16: ЕЕ и Интелигентни градове   Екология 

Статистика15

www.viaexpo.com

 
Стоян Сталев - Да не подценяваме връзките с Турция

38b205bd712ae4a1fe64d7e770858c62

Бившият посланик на България в Турция и в Германия и сегашен зам. председател на българо-турската търговска камара - гост в Полиграф + с политически и икономически анализ

Стоян Сталев коментира в студиото на Светла Петрова позицията на Турция спрямо терористите от Ислямска държава в контекста на атентата в Суруч, вълната от анти правителствени протести и исканията на кюрдите за автономност. Как САЩ ще подкрепят Турция в борбата с ислямския тероризъм, какви компромиси ще съпътстват сформирането на ново правителство в Анкара, ще се реализира ли газовия проект Турски поток, какви са икономическите връзки на България с Турция и къде бизнесът може да намери печелившите ниши - коментар на дипломатът и икономист Стоян Сталев в следващото видео:

Прочети още на: http://www.bgonair.bg/polygraph/2015-07-24/stoyan-stalev-da-ne-podtsenyavame-vrazkite-s-turtsiya

 
<< Начало < Предишна 1 2 Следваща > Край >>

Страница 2 от 2
clubjc_pic3c